Ptuj stiskal pesti za Kristjana Čeha in košarkarsko reprezentanco

Ob Ptujskem morju, največjem slovenskem stalnem jezeru, so Ptujčani v Marini Ranca navdušeno spremljali in navijali za Kristjana Čeha in košarkarsko reprezentanco.

Družini maldega slovesnkega atletskega upa so se pridružili številni navijači vključno z županjo Mestne občine Ptuj, Nuško Gajšek.  Mladi metalec diska je prvi nastop na olimpijskih igrah z daljavo 66,37 metra zaključil na končnem petem mestu in vsi prisotni so navdušeno pozdravili njegov dosežek.

Nastop je spremljal tudi Ptujčan Miroslav Vindiš, ki je na Olimpijskih igrah nastopil dvakrat in sicer v Seulu leta 1988, ko je dosegel najboljšo slovensko uvrstitev na olimpijskih maratonih, 25. mesto, in štiri leta kasneje v Barceloni. Atletski klub Ptuj  je v sodelovanju z OKS-ZŠZ pripravil vrsto  športnih izzivov na katerih so se obiskovalci lahko pomerili tudi v metanju diska. 

9. olimpijski dan je bil na Ptuju v znamenju košarke saj  nam je košarkarska reprezentanca na čelu z Lukom Dončičem pripravila predstavo, ob kateri je navijačem zastajal dih.  Gost Olimpijskega festivala Tokyo 2020 – Tokio doma je bil Boris Zrinski, ki je v terenskem studiu Vala 202 komentiral tekmo. Prisotni so navdušeno proslavili uspeh in zmagao nad Španijo.