Olimpijske igre v živo ta vikend na Ptuju

Olimpijski festival Tokyo 2020 – Tokio doma se iz Hrastnika seli na Ptuj

Olimpijske igre v Tokyu so se za Slovenjo začele sanjsko. Pet dni, štiri olimpijska odličja. Lahko bi rekli, da je navijaško vzdušje že doseglo vrelišče, a slovenska olimpijska reprezentanca ima še veliko vrhunskih športnikov, ki še čakajo svoj nastop.

Ta konec tedna se Tokio doma z Valom 202 seli na Ptuj v rojstni kraj Kristjana Čeha. Ob Dravi v najstarejšem slovenskem mestu bomo od sobote, 31.7., do ponedeljka, 2.8.

Kristjan čeh se je z metom 65,45 m suvereno uvrstil v finale. Njegov finalni nastop, v katerem lahko poseže po najvišjih mestih,  bomo spremljali v soboto ob 13:15 po slovenskem času.

 

V soboto bomo držali pesti za Kristjana Čeha, da bi disk vrgel do novega olimpijskega odličja, v nedeljo podpirali košarkarsko reprezentanco, da nadaljuje zmagoslavno pot tudi nad ekipo Španije. Nedeljska tekma bo prva, ko ne bo potrebno naviti budilk, saj bo na sporedu (šele) ob 10:20 po slovenskem času.

V naši družbi na Ptuju ne bo manjkalo vrhunskih športnikov: atletinja Nina Kolarič in Mirko Vindiš bosta znami, pa košarkarski trener Boris Zrinski. Za vse športa željne smo pripravili tudi športne izzive, v katerih boste lahko preiskusili svoje športne sposobnosti. Lahko pa se prelevite tudi v vlogo radijskega reporterja.

V olimpijski vasi za dobro vzdušje skrbijo naši vrhunski košarkaši, na Ptujskem jezeru pa bodo za ritem skrbela skupina Anomalo.

 

Pridružite se nam na Ptuju, da skupaj pospremimo naše športnike do novih vrhunskih dosežkov. Dobremu vzdušju bo piko na i dodal še nastop skupine Anomalo.