Tokyo

Tokio doma z Valom 202

24. 7. – 8. 8. 2021

O festivalu

Olimpijske igre Tokyo 2020 bodo zagotovo posebne. Ne le za športnike, tudi za vse gledalce in navijače širom sveta, ki bomo svoje športne junake spremljali preko zaslonov in radijskih sprejemnikov.

Olimpijski festival Tokyo 2020, ki ga organizirata Olimpijski komite Slovenije in RTV Slovenija, bo ponujal strast in čustva olimpijskih iger v različnih krajih po Sloveniji ter preko neposrednega prenosa prenesel vzdušje največjega športnega dogodka na svetu do vseh slovenskih navijačev doma v Sloveniji, v kraje od koder prihajajo naši najboljši športniki in športnice, slovenski olimpijci.

Tokio doma z Valom 202, dogajanje v šestih krajih po Sloveniji, bo ponujal priložnost, da skupaj navijamo, se veselimo in slavimo vrhunske dosežke. Hkrati pa bo festival tako otrokom kot odraslim ponujal možnost preskusiti se v različnih športih in odkriti nove talente.

Navijači, uživatje olimpijske igre po svojih najboljših močeh. Skupaj navijajmo ob neposrednih prenosih, hkrati pa se tudi sami preskusite v različnih športnih izzivih. Olimpijski festival Tokyo 2020 ponuja priložnost, da se res počutimo del olimpijskih iger, ki bodo med 23. julijem in 8. avgustom potekale v deželi vzhajajočega sonca.

Kako sodelujem?

Pridruži se nam na olimpijskih navijaških točkah po Sloveniji vse od 24. julija do 8. avgusta in bodi del olimpijskih iger v Tokiu.

Pestro športno dogajanje bo poleg neposrednega prenosa, ki ga zagotavljata TV Slovenija in radio Val 202, ponujalo zanimive pogovore s športnimi gosti. Navijajmo skupaj za naše najboljše športnike, slavimo vrhunske dosežke in se hkrati tudi sami preskusimo v različnih športnih izzivih.

Skupaj vzkliknimo #imamoto #imamotokio. 

Dogodki

Olimpijski festival Tokyo 2020 bo v sodelovanju z RTV Slovenija ponujal olimpijske igre v živo ves čas iger v Tokiu, od 24. julija do 8. avgusta. Olimpijsko navijaško dogajanje se bo selilo po Sloveniji in obiskalo šest krajev, od koder prihajajo naši olimpijci, naš športni ponos. Bodite z nami tudi vi, vsak dan od 10. do 15.30 ure.


dogodek1

Bled

24. – 26. julij


Zagorje_800px

Zagorje

29. – 30. julij


Hrastnik_800px

Hrastnik

29. – 30. julij


Ptuj_800px

Ptuj

31. julij – 2. avgust


Ljubljana_800px

Ljubljana

3. – 5. avgust


Izola_800px

Izola

6. – 8. avgust

Novice


Vse novice

Olimpijska reprezentanca Slovenije
Tokio 2020

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je 1. julija potrdil Olimpijsko reprezentanco Slovenije Tokyo 2020. Nekaj dni kasneje se z zmago nad Litvo na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu slovenskim olimpijcem pridružila tudi košarkarska reprezentanca.

Olimpijska družina bo v Tokiu tako štela 54 športnikov, ki nas bodo zastopali v 17 športnih panogah in disciplinah: atletika, ritmična gimnastika, golf, jadranje, judo, kajak / kanu – slalom in mirne vode, kolesarstvo – cestno in gorsko, košarka, lokostrelstvo, namizni tenis, športno plezanje, plavanje, strelstvo in taekwondo.


Olimpijska reprezentanca Slovenije