Olimpijska kolekcija Tokio 2020

Na dan, ko bi se morale začeti igre XXXII. olimpiade v Tokiu, 23. julija 2020, je Olimpijski komite Slovenije razkril olimpijsko kolekcijo Tokio 2020.

Največji športni dogodek je epidemija žal premaknila za eno leto in najboljši športniki in športnice sveta so dobili dodatno leto za pripravo na najpomembnejše tekmovanje v svoji športni karieri.

Uradni opremljevalec slovenskih olimpijskih reprezentanc ostaja PEAK, ki je tudi veliki sponzor krovne športne organizacije na slovenskem; oblikovalsko paličico pa je ponovno imel v rokah Sandi Murovec, ki je o letošnji olimpijski kolekciji povedal slednje: ”Oblikovanje vsakokratne olimpijske kolekcije je inspiracija že sama po sebi. Gre za absolutno največjo športno manifestacijo, ki predstavlja multidimenzionalni višek vseh vpletenih; športnikov, trenerjev, spremljevalcev, nacionalnih zvez in komitejev, organizatorjev, mednarodnih panožnih zvez, športne industrije, tehnoloških podjetij, medijev, sponzorjev itd. Ob zavedanju teh navedb je odgovornost precejšnja in hkrati več kot dovolj inspirativna. Sicer pa, če v nekaj besedah odgovorim kaj to pomeni zgolj z oblikovalskega stališča; skušam najti prava razmerja med obliko, identiteto slovenskega športnika, navijačem, slovenskimi športnimi barvami, funkcionalnostjo in (če je le možno) tudi pridihom identitete prireditelja.