O projektu

Olimpijski festival je namenjen otrokom in njihovemu stiku s športom, spoznavanju športnega duha in fair playa s čimer jih želimo navdušiti nad gibanjem in vse skupaj obogatiti z delčkom olimpijske izkušnje. Preko zabave, športnih delavnic ter pestrega spremljevalnega programa, želimo otrokom prikazati, kako pomembno se je športno udejstvovati in kako lahko šport pozitivno vpliva na njihovo življenje in na njihove dosežke.

Cilj festivala je mladim predstaviti šport v vsej veličastnosti, a vendarle na igriv, zabaven in zanje primeren način, da začutijo in vzljubijo šport in s tem postane sestavni del njihovega življenja. Otroci se lahko preizkusijo in spoznajo vsak šport posebej ter opravijo različne športne izzive, kjer bodo prebudili športnega duha, starši pa notranjega otroka.

Obenem je to čudovita priložnost, da preživimo dan brez socialnih omrežij, računalniških igric, tablic, pametnih telefonov in aplikacij, katerih posledice so vidne pri socializaciji mladih, pomanjkanju pravih, iskrenih odnosov in seveda pri gibanju. Olimpijski festival je sicer le drobec v želji po spremembah, v želji po aktivaciji najmlajših, vendar smo prepričani, da je na daljši rok mogoče premikati gore.

Kje in kdaj

Olimpijski festival se bo letos že tradicionalno odvijal v centru Ljubljane na Kongresnem trgu in sicer v dveh dneh. Petek, 28. september, bo namenjen šolam in otrokom, ki jih bomo na dogodek povabili v sklopu športnega dne. Sobota, 29. september od 9.00 dalje, pa bo namenjena družinam.

V letu 2016 smo izpeljali odličen dogodek Olimpijski festival na Kongresnem trgu. Čudovito je bilo spremljati nasmejane obraze otrok in zadovoljne starše. Otroci so se preizkusili v kar 33-ih različnih športnih izzivih in tako preživeli nepozaben športni dan s prepoznavnimi vrhunskimi športniki, med njimi tudi olimpijskimi junaki. Letos bomo dogodek še nadgradili, vključili še več športnih panog in pripraviti pester spremljevalni program.

Športni izziv s svojim vzornikom

 

Športniki so najboljši ambasadorji svojih športnih panog, vzor premišljenosti, odločnosti, pokončnosti, iznajdljivosti, spretnosti, vztrajnosti, poštenega dvoboja in ne le telesne, temveč tudi miselne moči. Prav vsi obi

skovalci jih bodo imeli možnost spoznati ter se z njimi pomeriti v športnih izzivih.In ker so najboljši vrhunski športniki za svoj trud poplačani z olimpijsko kolajno, prav posebne, olimpijske kolajne čakajo tudi na otroke, ki bodo uspešno opravili športne izzive in jih zabeležili v svoji olimpijski knjižici. Vsekakor dobra motivacija za vse mlade športne upe!

Otroški ritmi na Kongresnem trgu

Medtem, ko se bodo otroci na celotnem prizorišču festivala zabavali, se učili novih spretnosti, spoznavali različne športe ter se preizkušali v mnogih izzivih, bomo na glavnem odru, s katerega bo animacijska ekipa dajala ritem dogajanju, vsem obiskovalcem ponudili glasbeno
popestritev, kratke in zabavne pogovore z znanimi športniki, zanimiv spremljevalni program in predstavitev olimpijskega protokola.

Športni program zato ni edini razlog za obisk festivala, saj bo zraven še cel kup aktivnosti in zanimiv spremljevalni program, ki bo poskrbel, da tudi tistim, ki niso največji športni navdušenci, na Kongresnem trgu vsekakor ne bo dolgčas.