O projektu

Olimpijski festival je namenjen otrokom in njihovemu stiku s športom, spoznavanju športnega duha in fair playa, s čimer jih želimo navdušiti nad gibanjem in vse skupaj obogatiti z delčkom olimpijske izkušnje. Preko zabave, športnih izzivov ter pestrega spremljevalnega programa, želimo otrokom prikazati, kako pomembno se je športno udejstvovati in kako lahko šport pozitivno vpliva na njihovo življenje in na njihove dosežke.

Olimpijski festival v Kranjski Gori (travnik za Hotelom Kompas) v soboto, 9. februarja, med 9. in 15. uro.

Cilj festivala je mladim predstaviti šport v vsej veličastnosti, a vendarle na igriv, zabaven in zanje primeren način, da začutijo in vzljubijo šport in s tem postane sestavni del njihovega življenja. Otroci se lahko preizkusijo in spoznajo vsak šport posebej ter opravijo različne športne izzive, kjer bodo prebudili športnega duha, starši pa notranjega otroka.

Obenem je to čudovita priložnost, da preživimo dan brez socialnih omrežij, računalniških igric, tablic, pametnih telefonov in aplikacij, katerih posledice so vidne pri socializaciji mladih, pomanjkanju pravih, iskrenih odnosov in seveda pri gibanju. Olimpijski festival je sicer le drobec v želji po spremembah, v želji po aktivaciji najmlajših, vendar smo prepričani, da je na daljši rok mogoče premikati gore.

Kje in kdaj

Olimpijski festival se bo odvijal v Kranjski Gori, na velikem travniku od Hotelu Kompas, in sicer v soboto, 9. februarja, od 9. do 15. ure.

Čudovito je spremljati nasmejane obraze otrok in zadovoljne starše. Otroci se bodo lahko preiskusili v več kot 20-ih športnih izzivih in tako preživeli nepozaben dan na snegu in ledu.

Športni izziv s svojim vzornikom

Športniki so najboljši ambasadorji svojih športnih panog, vzor premišljenosti, odločnosti, pokončnosti, iznajdljivosti, spretnosti, vztrajnosti, poštenega dvoboja in ne le telesne, temveč tudi miselne moči. Nekaj najboljših slovenskih športnikov, boste lahko spoznali tudi na Olimpijskem festivalu. In ker so najboljši vrhunski športniki za svoj trud poplačani z olimpijsko kolajno, prav posebne, olimpijske kolajne čakajo tudi na otroke, ki bodo uspešno opravili športne izzive in jih zabeležili v svoji olimpijski zgibanki. Vsekakor dobra motivacija za vse mlade športne upe!

Olimpijska medalja za najbolj vztrajne

Vztrajnost je nagrajena, v športu in življenju nasploh prav tako. Tako kot so najboljši vrhunski športniki za svoj trud poplačani z olimpijsko kolajno, prav posebne, olimpijske kolajne čakajo tudi na otroke, ki bodo uspešno opravili športne izzive in jih zabeležili v svoji olimpijski zgibanki. Vsekakor dobra motivacija za vse mlade športne upe!

Zimski olimpijski utrip v Kranjski Gori

Športni izzivi niso edini razlog za obisk Olimpijskega festivala, saj bo v Kranjski Gori še veliko drugih aktivnosti in zanimiv spremljevalni program, ki bo poskrbel, da tudi tistim, ki niso največji športni navdušenci, ne bo dolgčas.

Medtem, ko se bodo otroci na celotnem prizorišču Olimpijskega festivala zabavali, se učili novih spretnosti, spoznavali različne športe ter se preizkušali v mnogih izzivih, bomo spremljali tudi tekmovanje v smučarskem teku Lov na lisjaka. Vsi tisti, ki ste že malo bolj vešči tekaških smuči, nabrusite svoje “krempeljce” in ujemite lisjaka Foksija. Prav vsi boste nagrajeni z malo plišasto maskoto Foksi, zmagovalca (kategorija fantov in deklet) pa prejmeta še posebne nagrade.

Vse skupaj bo popestrila tudi glasba, zanimiv spremljevalni program in predstavitev olimpijskega protokola.

Lov na lisjaka

Olimpijski festival je v prvi vrsti namenjen spoznavanju športa v vsej svoji pestrosti in programih, ki jih ponuja, zato se držimo načela “pomembno je sodelovati”. A vendar bomo letos dogajanje nadgradili tudi s preprostim tekmovanje. Točno ob 11. uri vabimo vse otroke, ki so že vsaj malo vešči teka na smučeh, da se nam pridružijo na tekmovanju za otroke, ki smo ga poimenovali Lov na lisjaka. Kot že ime pove, bo tokrat cilj ujeti Foksija. In prav vsak, ki bo odtekel razdaljo 500m, ga bo tudi prav zares osvojil. Najhitrejše pa čaka še posebna nagrada, ki jo podarja Kranjska Gora, partner dogodka.

Prijave na tekmovanje sprejemamo na prizorišču od 9. ure dalje pri veliki tabli “začni tukaj”.

Zaželeno je lastna oprema, nekaj pa jo bo zagotovil tudi  organizator.