O projektu

Med 9. in 24. februarjem bodo v korejskem Pjongčangu potekale zimske olimpijske igre, kjer bodo barve slovenske zastave predstavljaji najboljši slovenski športniki – olimpijci. Z njimi bo na daljni vzhod pravgotovo potovalo nemalo število slovenskih navijačev. Vsi, ki boste olimijske igre spremljali preko malih zaslonov, pa prisrčno vabljeni na Roglo, kjer bomo 17. in 18. februarja skušali olimpijsko vzdušje pripeljati tudi v Slovenijo.

Olimpijski festival Pjongčang 2018 je namenjen otrokom in njihovemu stiku s športom, spoznavanju športnega duha in fair playa, s čimer jih želimo navdušiti nad gibanjem in vse skupaj obogatiti z delčkom olimpijske izkušnje. Preko zabave, športnih delavnic ter pestrega spremljevalnega programa, želimo otrokom prikazati, kako pomembno se je športno udejstvovati in kako lahko šport pozitivno vpliva na njihovo življenje in na njihove dosežke.

Olimpijski festival Pjongčang 2018 bo na Rogli (smučišče Uniorček) v soboto (17. 2.) in v nedeljo (18. 2.) med 10. in 15. uro.

Cilj festivala je mladim predstaviti šport v vsej veličastnosti, a vendarle na igriv, zabaven in zanje primeren način, da začutijo in vzljubijo šport in s tem postane sestavni del njihovega življenja. Otroci se lahko preizkusijo in spoznajo vsak šport posebej ter opravijo različne športne izzive, kjer bodo prebudili športnega duha, starši pa notranjega otroka.

Obenem je to čudovita priložnost, da preživimo dan brez socialnih omrežij, računalniških igric, tablic, pametnih telefonov in aplikacij, katerih posledice so vidne pri socializaciji mladih, pomanjkanju pravih, iskrenih odnosov in seveda pri gibanju. Olimpijski festival je sicer le drobec v želji po spremembah, v želji po aktivaciji najmlajših, vendar smo prepričani, da je na daljši rok mogoče premikati gore.

Hkrati pa bomo na Olimpijskem festivau lahko spremljali tudi nastope naših olimpijcev ter navijali za najboljše rezultate.

Kje in kdaj

Olimpijski festival Pjongčang 2018 se bo odvijal na Rogli, na smučišču Uniorček, in sicer v dveh dneh. V soboto, 17. februarja, in v nedeljo 18. februarja.

Čudovito je spremljati nasmejane obraze otrok in zadovoljne starše. Otroci se bodo lahko preiskusili v 15-ih športnih izzivih in tako preživeli nepozaben olimpijski dan.

Športni izziv s svojim vzornikom

Športniki so najboljši ambasadorji svojih športnih panog, vzor premišljenosti, odločnosti, pokončnosti, iznajdljivosti, spretnosti, vztrajnosti, poštenega dvoboja in ne le telesne, temveč tudi miselne moči. Prav vsi obiskovalci jih bodo imeli možnost spoznati ter se z njimi pomeriti v športnih izzivih.In ker so najboljši vrhunski športniki za svoj trud poplačani z olimpijsko kolajno, prav posebne, olimpijske kolajne čakajo tudi na otroke, ki bodo uspešno opravili športne izzive in jih zabeležili v svoji olimpijski knjižici. Vsekakor dobra motivacija za vse mlade športne upe!

Olimpijska medalja za najbolj vztrajne

Vztrajnost je nagrajena, v športu in življenju nasploh prav tako. Tako kot so najboljši vrhunski športniki za svoj trud poplačani z olimpijsko kolajno, prav posebne, olimpijske kolajne čakajo tudi na otroke, ki bodo uspešno opravili športne izzive in jih zabeležili v svoji olimpijski zgibanki. Vsekakor dobra motivacija za vse mlade športne upe!

Zimski olimpijski utrip na Rogli

Športni izzivi niso edini razlog za obisk Olimpijskega festivala, saj bodo na Rogli še veliko drugih aktivnosti in zanimiv spremljevalni program, ki bo poskrbel, da tudi tistim, ki niso največji športni navdušenci, ne bo dolgčas.

Medtem, ko se bodo otroci na celotnem prizorišču Olimpijskega festivala zabavali, se učili novih spretnosti, spoznavali različne športe ter se preizkušali v mnogih izzivih, bomo spremljali olimpijska tekmovanja s Pjongčanga, vsem obiskovalcem ponudili glasbeno popestritev, kratke in zabavne pogovore z znanimi športniki, zanimiv spremljevalni program in predstavitev olimpijskega protokola.

O Olimpijskih igrah Pjongčang 2018

Olimpijske igre so športni dogodek, organiziran v poletni in zimski različici. Na enem mestu so zbrani najboljši športniki vsega sveta, ki se potegujejo za najvišja športna odličja – olimpijske kolajne. Organizirane so na vsake štiri oziroma na dve leti, ko se izmenjujejo poletne in zimske olimpijske igre.

Prve igre moderne dobe so bile organizirane leta 1986 v Atenah in z izjemo obdobja med prvo in drugo svetovno vojno od takrat naprej potekajo nemoteno. Prve zimske olimpijske igre so bile organizirane leta 1924 v francoskem Chamonixu.

Na XXIII. Zimskih olimpijskih igrah v korejskem Pjongčangu bo nastopalo več kot 3000 športnikov iz 95-ih držav sveta, ki se bodo pomerili v 15-ih disciplinah na 13-ih prizoriščih.

Uradna spletna stran iger: http://www.pyeongchang2018.com