Dobro je vedeti

Komu je Olimpijski festival v Kranjski Gori namenjen?

Olimpijski festival je namenjen predvsem otrokom (in njihovim staršem) od 5 do 15. leta starosti. Seveda pa so oz. ste dobrodošli vsi, ki bi radi doživeli olimpijsko vzdušje in spoznali zimske olimpijske športe.

Kje in kdaj bo potekal letošnji Olimpijski festival?

V Kranjski Gori na travniku pri Hotelu Kompas (zemljevid lokacije najdete tukaj), in sicer v soboto, 9. februarja 2019, med 9. in 15. uro.

Kako lahko pridem do Kranjske Gore, prizorišča Olimpijskega festivala ?

Najlažje z avtomobilom oz. lastnim prevoznim sredstvom.

Katere športov bom na Olimpijskem festivalu lahko preizkusil?

Olimpijski festival bo največji športni poligon na snegu in ledu. Na enem mestu bo ponujal več kot 20  športnih izzivov. Podroben seznam športov (športnih izzivov) najdeš tukaj.

Kaj je pravzaprav športni izziv?

Športni izziv pomeni poiskusiti se v zimskih ali drugih športih in športnih disciplinah, ki jih lahko izvajamo na snegu ali ledu.

Ali za prisotnost na Olimpijskem festivalu dobim medaljo?

Dobra novica! Če boš opravil vsaj polovico športnih izzivov, prejmeš posebno olimpijsko medaljo!

Se je na Olimpijski festival potrebno prijaviti?

Ne, prijava ni potrebna, zgolj pridi na dogodek, udeležba je brezplačna.

Kaj moram storiti, ko pridem na Olimpijski festival?

Ko prideš v Kranjsko Goro, se oglasi pri šotoru Olimpijskega komiteja Slovenije, ki ga prepoznaš po Foksiju, maskoti OKS. Tam prejmeš posebno zgibanko, v kateri so predstavljeni vsi olimpijski izzivi. Za vsak opravljen izziv boš v knjižico prejel Foksija. Ko zbereš vsaj 10 žigov, kar pomeni, da si preskusil vsaj 10 športnih izzivov, te na razstavnem prostoru OKS čaka posebna olimpijska medalja.

Kaj se zgodi v primeru slabega vremena?

Čeprav v športu radi rečemo, da ni slabega vremena, če imamo primerno opremo, smo tokrat Olimpijski festival predvsem zaradi dežja kljub vsemu prestavili. Namesto v soboto, 2. februarja, vas v Kranjsko Goro vabimo v soboto, 9. februarja.

Kakšno opremo potrebujem za aktivno udejstvovanje na Olimpijskem festivalu?

Osnovno športno opremo, primerno zimskim razmeram, da ti bo toplo in udobno, ter primerno športno obutev, da boš lahko preizkusil čimveč športov. Tekaške smuči, drsalke, sani in drugo specialno opremo (razen smuči za alpsko smučanje), te čakajo na Olimpijskem festivalu. Seveda pa lahko prineseš tudi lastno opremo.

Kako je s hrano in pijačo?

Za hrano in pijačo poskrbiš sam. Seveda pa bomo zagotovili ponudbo tudi na prizorišču Olimpijskega festivala, tako da ti ne bo potrebno daleč, da se okrepčaš.

Kaj pomeni Lov na lisjaka?

Lov na lisjaka je tekmovanje v smučarskem teku namenjeno otrokom. Na prizorišču Olimpijskega festivala bomo točno ob 11. uri izvedli tekmovanje za vse, ki želite osvojiti lisjaka Foksija. Nabrusite svoje krempeljce in se nam pridružite. Vsi, ki boste premagali razdaljo 500m, boste prejeli plišasto maskoto Foksi, zmagovalca (kategorija fantov in deklet) pa prejmeta še posebno nagrado, ki jo podarja Kranjska Gora, partner dogodka Lov na lisjaka.

Prijave na tekmovanje sprejemamo na prizorišču v šotoru pri veliki tabli Začni tukaj vse od 9. ure dalje. Udeležba je brezplačna.

Kaj se bo na Olimpijskem festivalu  v Kranjski Gori še dogajalo?

Spoznal se bomo tudi z drugimi vsebinami, ki so pomembne za zdrav način življenja in dober športni rezultat. Ob športu pa se bomo lahko tudi zabavali ob glasbi, poslikavi obraza, uživali ob zanimivem spremljevalnem programu in spoznali olimpijski protokol.

Nisem športni navdušenec, a bi vseeno prišel …

Športni program zagotovo ni edini razlog za obisk festivala, saj bo zraven še precej aktivnosti in zanimiv spremljevalni program, ki bo poskrbel, da tudi tistim, ki niste največji športni navdušenci, na Olimpijskem festivalu vsekakor ne bo dolgčas.