Dobro je vedeti

Komu je Olimpijski festival Pjongčang 2018 namenjen?

Olimpijski festival je namenjen predvsem otrokom (in njihovim staršem) od 5 do 15. leta starosti. Seveda pa so oz. ste dobrodošli vsi, ki bi radi doživeli olimpijsko vzdušje in spoznali zimske olimpijske športe.

Kje in kdaj bo potekal letošnji Olimpijski festival?

Na Rogli, smučišče Uniorček (zemljevid lokacije najdete tukaj), in sicer v soboto in nedeljo (17. in 18. februarja 2018), med 10. in 15. uro.

Kako lahko pridem do Rogle, prizorišča Olimpijskega festivala Pjongčang 2018??

Najlažje z avtomobilom oz. lastnim prevoznim sredstvom.

Katere športov bom na Olimpijskem festivalu lahko preizkusil?

Olimpijski festival Pjongčang 2018 bo na enem mestu ponujal 15 športnih izzivov. Podroben seznam športov (športnih izzivov) najdeš tukaj.

Kaj je pravzaprav Športni izziv?

Športni izziv pomeni poiskusiti se v zimskih športnih – v posameznih športnih disciplinah, v katerih na olimpijskih igrah v Koreji tekmujejo olimpijci – najboljši športniki iz vsega sveta.

Ali za prisotnost na Olimpijskem festivalu dobim medaljo?

Dobra novica! Če boš opravil vsaj 10 športnih izzivov, prejmeš posebno olimpijsko medaljo!

Se je na Olimpijski festival potrebno prijaviti?

Ne, prijava ni potrebna, zgolj pridi na dogodek, udeležba je brezplačna.

Kaj moram storiti, ko pridem na Olimpijski festival?

Ko prideš na Roglo, se oglasi pri tabli “začni tukaj” na vrhu smučišča Uniorček. Tam prejmeš posebno zgibanko, v kateri so predstavljeni vsi olimpijski izzivi. Za vsak opravljen izziv boš v knjižico prejel nalepko. Ko zbereš vsaj 10 nalepk, kar pomeni, da si preskusil vsaj 10 športnih izzivov, te na razstavnem prostoru OKS čaka posebna olimpijska medalja.

Kaj se zgodi v primeru slabega vremena?

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen za en teden. O vsem skupaj boste seveda pravočasno obveščeni.

Kakšno opremo potrebujem za aktivno udejstvovanje na Olimpijskem festivalu?

Osnovno športno opremo, primerno zimskim razmeram, da ti bo toplo in udobno, ter primerno športno obutev, da boš lahko preizkusil čimveč športov. Tekaške smuči, drsalke, sani in drugo specialno opremo (razen smuči za alpsko smučanje), te čakajo na Olimpijskem festivalu Pjongčang 2018.

Kako je s hrano in pijačo?

Za hrano in pijačo poskrbiš sam. Sicer pa, navezujoč se na (pre)hrano: pokazali bomo, kako si lahko pripravite zdrav in uravnotežen obrok – enostavno in zabavno.

Kaj se bo na Olimpijskem festivalu Pjongčang 2018 še dogajalo?

Spoznali bomo tudi osnove zdrave prehrane, prav tako pa bo dovolj časa tudi za risanje, barvanje ter ustvarjanje. Zabavali se bomo ob glasbi, si ogledali tekmovanja Olimpijskih iger, uživali ob zanimivem spremljevalnem programu in spoznali olimpijski protokol.

Nisem športni navdušenec, a bi vseeno prišel …

Športni program zagotovo ni edini razlog za obisk festivala, saj bo zraven še cel kup aktivnosti in zanimiv spremljevalni program, ki bo poskrbel, da tudi tistim, ki niste največji športni navdušenci, na Kongresnem trgu vsekakor ne bo dolgčas.